Om jag börjar envisas med att enbart äta sushi, så har det en naturlig förklaring. Sushi har efter flera veckors forskning visat sig vara den enda maträtt som inte lämnar matrester i mitt skägg.
Jag jobbar just nu på hypotesen att sushi utvecklats för att just förenkla för skäggiga personer, men mina historiska snabbstudier av japansk konst säger att skägg inte var så utbrett varken under Muromachiperioden (ca år 1338 - 1573) eller Edoperioden (ca år 1603 - 1868 ). I konsten är personerna oftast väldigt välrakade eller så har de välansade skägg och mustascher - något som inte kräver sushi till till lunch för att undvika matrester i skägget.
Någon som har en bra bok gällande skäggets historia i Kina/Japan att tipsa om?
|
Muromachiperioden - En del mustaschprydda personer med välansat skägg |
|
Muromachiperioden - En del mustaschprydda personer med välansat skägg |
|
Muromachiperioden - En del mustaschprydda personer med välansat skägg |
|
Edoperioden - Även här en del mustaschprydda personer med välansat skägg |
|
Edoperioden - Även här en del mustaschprydda personer med välansat skägg |
|
Edoperioden - Även här en del mustaschprydda personer med välansat skägg |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar