Saker man mött under livets gång får en ännu större mening för en skäggig man.
Teknikerna "pinne genom hamburgaren" och "äta hamburgare med bestick" hör inte enbart hemma på restaurangen.
Projektet "Hår som i frihet, eller hår som i förfall". Om hår som symbol- och budskapsbärare i det sociala rummet. Här samlar jag mina mina upplevelser och observationer kring skägg.
onsdag 6 november 2013
Teknik för att kunna äta, för skäggiga män: Hamburgare
måndag 28 oktober 2013
Small pieces of food, and drinking straws. The best way for a bearded man to eat his meals
![]() |
Small pieces of food, and drinking straws. The best way for a bearded man to eat his meals. #beard #beardtrouble |
fredag 11 oktober 2013
Video om hur man använder plattång till sin mustasch & hur man formar skägg och mustasch
16 minuter skäggvård. En video som visar hur man använder en plattång till mustaschen och hur man formar och fixar mustaschen och skägget. Hoppa till 02.25 om du bara vill se mig använda plattången till mustaschen och slippa allt försnack.
Du kan köpa platttång hos Gents här:
Plattång
Du kan köpa platttång hos Gents här:
Plattång
Beard & food #8, Beetroot & mayonnaise
Beetroot & mayonnaise (Rödbetor & majonnäs) |
Beetroot & mayonnaise in my beard (Rödbetor & majonnäs i mitt skägg) |
tisdag 8 oktober 2013
Plattång till mustaschen
Det blev helt enkelt dags att skaffa en plattång till den annars så svårhanterliga mustaschen. #moustach #mustasch #beard #bearded #beardstuff #plattång #hairstraightener
Du kan köpa plattång hos Gents här:
Plattång
Du kan köpa plattång hos Gents här:
Plattång
fredag 4 oktober 2013
Skägg på besök på gymmet. #skägg #beard #bearded #gym
söndag 29 september 2013
Sushi & skägg: Att söka förklaringar i japansk konsthistoria
Om jag börjar envisas med att enbart äta sushi, så har det en naturlig förklaring. Sushi har efter flera veckors forskning visat sig vara den enda maträtt som inte lämnar matrester i mitt skägg.
Jag jobbar just nu på hypotesen att sushi utvecklats för att just förenkla för skäggiga personer, men mina historiska snabbstudier av japansk konst säger att skägg inte var så utbrett varken under Muromachiperioden (ca år 1338 - 1573) eller Edoperioden (ca år 1603 - 1868 ). I konsten är personerna oftast väldigt välrakade eller så har de välansade skägg och mustascher - något som inte kräver sushi till till lunch för att undvika matrester i skägget.
Någon som har en bra bok gällande skäggets historia i Kina/Japan att tipsa om?
Jag jobbar just nu på hypotesen att sushi utvecklats för att just förenkla för skäggiga personer, men mina historiska snabbstudier av japansk konst säger att skägg inte var så utbrett varken under Muromachiperioden (ca år 1338 - 1573) eller Edoperioden (ca år 1603 - 1868 ). I konsten är personerna oftast väldigt välrakade eller så har de välansade skägg och mustascher - något som inte kräver sushi till till lunch för att undvika matrester i skägget.
Någon som har en bra bok gällande skäggets historia i Kina/Japan att tipsa om?
![]() |
Muromachiperioden - En del mustaschprydda personer med välansat skägg |
![]() |
Muromachiperioden - En del mustaschprydda personer med välansat skägg |
![]() |
Muromachiperioden - En del mustaschprydda personer med välansat skägg |
Edoperioden - Även här en del mustaschprydda personer med välansat skägg |
![]() |
Edoperioden - Även här en del mustaschprydda personer med välansat skägg |
![]() |
Edoperioden - Även här en del mustaschprydda personer med välansat skägg |
Etiketter:
Beard history,
Food,
Mat,
Skägghistoria
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)